Annons
Nyheter

Kursfall för storbank efter rapportmiss

Storbankerna inledde den amerikanska rapportsäsongen med blandade resultat.
Ekonomi • Publicerad 13 januari 2023
JP Morgan:s vd Jamie Dimon. Arkivbild.
JP Morgan:s vd Jamie Dimon. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

JP Morgans intäkter på 35,57 miljarder dollar låg visserligen över marknadens förväntningar (34,3 miljarder dollar) men samtidigt har man fått göra reserveringar för kreditförluster på 2,3 miljarder dollar.

"Vi vet fortfarande inte de fullständiga konsekvenserna av den motvind som kommer från geopolitiska spänningar, och vi är fortsatt vaksamma och förberedda", förklarar vd:n Jamie Dimon beslutet att avsätta kapital för eventuella kreditförluster om låntagare inte kan betala räntor eller amorteringar på sina lån.

Annons

Dagens delårsrapport får banken att backa markant i förhandeln på New York-börsen och aktien är ned drygt fyra procent. I samma riktning går dessutom Wells Fargo, minus 3,3 procent, efter att bankens intäkter legat något lägre än marknadens förväntningar.

En tredje aktör, Bank of America, kunde samtidigt redovisa en högre vinst, 0:85 dollar per aktie, jämfört med marknadens förväntningar på 0:77 dollar per aktie liksom högre intäkter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons