GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rapportbolag fortsatt straffade

Flera rapportbolag fortsatte att mötas av Stockholmsbörsens ogillande på onsdagen. Spelbolaget Kindred föll pladask med 9,0 procent.
Börs • Publicerad 27 oktober 2021
Stockholmsbörsen gick mestadels i rött. Arkivbild.
Stockholmsbörsen gick mestadels i rött. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Stockholmsbörsens OMXS-index slutade på minus 0,5 procent. Tisdagens trend med kursfallande rapporterande företag höll i sig.

Kindreds rapport blev det mest tydliga exemplet. Inledningsvis låg raset kring 17 procent, med avsevärd återhämtning för att sluta på minus 9,0 procent. Rapporten missade förväntningarna rejält och bolaget flaggar för en svag inledning på fjärde kvartalet.

Bland de tyngre rapportförlorarna märktes Swedish Match som backade 4,9 procent och Assa Abloy som sjönk 1,9 procent.

Till vinnarna bland rapportbolagen sticker Peab och Trelleborg ut med plus 4,4 respektive 3,8 procent, båda utanför OMXS30-listan.

Kraftigast pil uppåt presterade nummerupplysningstjänsten Truecaller som börsdebuterade för några veckor sedan. Upp 33,8 procent på onsdagen.

Utvecklingen på Stockholmsbörsen var något sämre än Europas storbörser. Londonbörsens FTSE-index och Frankfurtbörsens DAX-index sjönk 0,3 procent medan Parisbörsens CAC-index backade 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.