Annons
Nyheter

Mänskliga kvarlevor hittade i naturreservat

Kvarlevorna av en människa har hittats i Tyresta nationalpark söder om Stockholm.
Enligt polisen har man ännu inte kunnat fastställa identiteten.
Brott • Publicerad 2 mars 2021
Misstänkta kvarlevor av en människa har hittats i Tyresta nationalpark söder om Stockholm. Arkivbild.
Misstänkta kvarlevor av en människa har hittats i Tyresta nationalpark söder om Stockholm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyndet gjordes i ett klippigt område i Tyresta nationalpark under gårdagen.

– Jag har fått det presenterat som en otillgänglig terräng, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Annons

Området har varit avspärrat under stora delar av tisdagen. Klockan 14.50 meddelade polisen att den tekniska undersökningen är avslutad och att avspärrningen kommer att hävas.

– Undersökningen har gett oss ett antal företeelser för att gå vidare med för en forensisk undersökning. Den kan också leda identifieringsarbetet framåt och förhoppningsvis besvara frågan: Vad är det som har hänt?

Det har gjorts fynd på platsen som kan ha betydelse för utredningen, men polisen kan inte specificera vad som har hittats. De iakttagelser personen som hittade kvarlevorna har gjort kommer att ingå i förundersökningsmaterialet, säger Ola Österling.

– Vad han har gjort för iakttagelser förutom att leda oss till den korrekta platsen är intressant att veta.

Arbetet med att fastställa identiteten fortgår.

– Vi vet ännu inte vem det här är. Jag kommenterar inte mer med hänsyn till vissa etiska frågor. Det finns ett antal människor som saknar nära och kära som är försvunna, säger presstalespersonen Eva Nilsson.

Händelsen utreds som mord, vilket är rutin vid oklara omständigheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons