Annons
Nyheter

Kvarlevor efter 23 döda funna i Mexiko

Mexiko • Publicerad 12 juli 2022

Kvarlevor efter 23 människor har påträffats i västra Mexiko, i ett område som är känt för sina mycket sura varma källor och lergropar.

De döda var i så dåligt skick på grund av miljön de legat i att endast åtta av offren hittills har kunnat identifieras. Sannolikt krävs det DNA-prover för att identifiera resten, enligt åklagarkontoret i delstaten Michoacán de Ocampo. Åklagarna säger också att det är oklart om förövarna dumpade de döda i området med avsikt att spåren skulle förstöras snabbare.

Annons

Området ligger nära staden La Barca, där man 2013 hittade över 60 döda i massgravar kopplade till knarkkartellen Jalisco.

Drogkartellerna i Mexiko gräver ofta ner dödade kidnappningsoffer och rivaler och över 100 000 människor är för närvarande listade som saknade i landet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons