Annons
Nyheter

Kvinna avled på arbetsplats

En kvinna avled i en arbetsplatsolycka på Tarkett i Ronneby tidigt på lördagsmorgonen.
Ronneby • Publicerad 3 november 2018
Polisen har genomfört en teknisk undersökning på arbetsplatsen.
Polisen har genomfört en teknisk undersökning på arbetsplatsen.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades till golvtillverkaren i Ronneby klockan 4.58 med anledning av en allvarlig arbetsplatsolycka. Klockan 9.44 meddelade polisen att en kvinna hade avlidit. Hennes anhöriga har underrättats.

– Polisen har genomfört en teknisk undersökning av olycksplatsen och Arbetsmiljöverket har kontaktats enligt rutin, uppger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.

Annons

Kvinnan råkade ut för en klämskada som fick dödlig utgång.

– Vi har inget ensamarbete utan de som jobbade på samma linje och linjen precis bredvid upptäckte vad som hände, säger Patric Olsson, platschef på Tarkett i Ronneby, till BLT.

Personal på plats gav kvinnan första hjälpen i form av hjärt- och lungräddning. Hon var fortfarande vid liv när hon fördes iväg med ambulans, men avled senare.

– Det här är någonting helt annat än vad vi varit med om tidigare. Vi har jobbat mycket med förbättringsåtgärder. Vår absolut första prioritet är säkerheten och vi hade en period på tre års tid utan olyckor. Det här är mycket, mycket tragiskt, säger Patric Olsson till BLT.

”Våra tankar går till den förolyckade medarbetarens familj och andra nära”, skriver Tarkett i ett pressmeddelande.

Polisen går inte ut med några ytterligare uppgifter i nuläget.

Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons