Annons
Nyheter

Kvinna döms för mordförsök efter hundbråk

En eskalerande kontrovers kring ett hundbett utmynnade i att en 26-årig kvinna försökte mörda en yngre kvinna. Nu döms 26-åringen till tolv års fängelse.
Mordförsök • Publicerad 10 mars 2022
Med en kofot bröt den 26-åriga kvinnan upp ytterdörren till en yngre kvinnas lägenhet i Hässleholm och attackerade henne med en kniv.Arkivfoto
Med en kofot bröt den 26-åriga kvinnan upp ytterdörren till en yngre kvinnas lägenhet i Hässleholm och attackerade henne med en kniv.ArkivfotoFoto: Johan Nilsson/TT

Med en kofot bröt den 26-åriga kvinnan upp ytterdörren till den 21-åriga kvinnans lägenhet i Hässleholm. Hon skallade lägenhetsinnehavaren och tryckte en kniv i hennes höft. En väktare som kom till lägenheten ifrågasatte intrånget och 26-åringen högg då mot den yngre kvinnans hals och skar av en del av halspulsådern. Kvinnan fördes till sjukhus och opererades. Utan vård hade kvinnan förblött.

Bakgrunden till händelsen är att brottsoffrets hund under nyårsafton blivit biten av en hund som hade koppling till den 26-åriga kvinnan. Detta orsakade en omfattande sms-kontakt mellan offret och den äldre kvinnan, som utmynnade i knivattacken.

Annons

Återkommande dödshot på sms till offret är en orsakerna till att Hässleholms tingsrätt bedömt att den 26-åriga kvinnans avsikt var att döda 21-åringen.

Om offret hade dött hade straffet blivit 16 års fängelse. Enligt ett pressmeddelande från tingsrätten bör straffet för mordförsöket "sättas lägre, men ändå högt" eftersom 26-åringen hade avsikt att döda och gjorde allt som behövdes för att 21-åringen skulle avlida. 26-åringen döms därför till tolv års fängelse.

26-åringen hade sällskap med en annan kvinna när hon tog sig in i lägenheten. Eftersom den medföljande kvinnan varken varit delaktig eller hejat på frias hon från åtalet om misshandelsbrott men döms för hemfridsbrott.

Båda kvinnorna döms också för narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons