Annons
Nyheter

Kvinna förlorar miljontvist om svartkontrakt

Kvinnan vräktes från sin lägenhet efter att det uppdagats att hon köpt kontraktet svart för 2,4 miljoner kronor. Nu förlorar hon även en miljontvist mot mäklaren som hjälpte henne att förmedla kontraktet, rapporterar Hem & Hyra.
Bostad • Publicerad 4 april 2023
Stadsdelen Östermalm i Stockholm. Arkivbild.
Stadsdelen Östermalm i Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det var sommaren 2020 som kvinnan kastades ut från våningen på Östermalm i Stockholm sedan det kommit fram att hon betalat 2,4 miljoner kronor i mellanskillnad vid ett så kallat skenbyte.

Efter att ha blivit vräkt valde kvinnan att stämma den mäklare som hjälpt till att förmedla kontraktet och krävde att få tillbaka 1,5 miljoner kronor. Enligt henne skulle pengarna gå till en utlovad topprenovering som i slutänden dock endast kostade 500 000 kronor.

Annons

Hösten 2021 förlorade kvinnan i tingsrätten och nu står det klart att hovrätten går på samma linje. I domen hänvisar man bland annat till att det finns betydande oklarheter kring överföringarna till mäklaren och att det inte går att slå fast att det skulle handla om en olovligt mottagen provision.

Kvinnan får därmed inte tillbaka några pengar. Dessutom ska hon betala rättegångskostnader på totalt 206 000 kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons