Annons
Nyheter

Kvinna skyldig till ha beställt mord på advokat

Brott • Publicerad 4 december 2020
Bild från inledningen av rättegången. Arkivbild.
Bild från inledningen av rättegången. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En kvinna i 50-årsåldern anses vara skyldig till försök till anstiftan till mord, stämpling till mord och förberedelse till mord på en känd advokat, skriver Stockholms tingsrätt i ett pressmeddelande.

"Efter enskild överläggning har tingsrätten funnit att övertygande bevisning har lagts fram om att den huvudmisstänkta kvinnan har begått de åtalade gärningarna", heter det i pressmeddelandet.

Annons

Kvinnan ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Efter det kommer straffet för brotten att bestämmas. Under tiden kommer hon att fortsätta vara häktad.

Det var i september 2019 som advokaten träffades av två skott från en pistol, ett i buken och ett på hans väska, på Kungsholmen i Stockholm. Han fick livshotande skador men klarade sig. I somras dömdes en 54-årig man till 14 års fängelse för mordförsöket.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons