Annons
Nyheter

Kvinna våldtogs på strand – ung man åtalas

Brott • Publicerad 14 maj 2021
En 19-årig man åtalas misstänkt för att ha fört bort och våldtagit en kvinna i Halmstad. Arkivbild.
En 19-årig man åtalas misstänkt för att ha fört bort och våldtagit en kvinna i Halmstad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 19-årig man ställs inför rätta för att ha fört bort en kvinna och våldtagit henne på en strand i Halmstad, rapporterar Kvällsposten.

Enligt åtalet tvingades kvinnan in i en bil den 3 mars, varpå hon fördes till Östra stranden i södra Halmstad och bands med buntband. Mannen misstänks då ha försökt tvinga till sig koden till hennes telefon under knivhot, samt ha misshandlat henne med slag och sparkar.

Annons

Sedan tvingade mannen kvinnan till sexuella handlingar, står det i åtalet enligt KvP.

Anklagelserna gäller våldtäkt, grovt olaga tvång och olaga frihetsberövande, samt grov fridskränkning då mannen tidigare ska ha trakasserat, hotat och smygfotat samma kvinna. Därtill står han inför rätta för ett våldsamt rån.

Åklagaren yrkar på att den unge mannen utöver andra påföljder ska utvisas vid en fällande dom.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons