Annons
Nyheter

Kvinnor på rymmen tagna efter biljakt

Två kvinnor i 25-årsåldern har gripits för rån efter en biljakt längs E12 i Västerbotten. Kvinnorna stal en bil, som tillhör ett LVM-hem vid Vindeln, under en bevakad utevistelse.
Brott • Publicerad 14 mars 2021
Två kvinnor på rymmen fångades efter en biljakt. Arkivbild.
Två kvinnor på rymmen fångades efter en biljakt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi har inga uppgifter om att de har använt något tillhygge eller vapen, utan det är väl hot om våld som de har använt för att ta bilen, säger Fredrik Nilsson, vakthavande polisbefäl.

Personal från LVM-hemmet larmade polisen som skickade ut flera patruller.

Annons

– Kvinnorna mötte en patrull strax norr om Vännäs på E12, de fick syn på polisen, vände och drog åt andra hållet, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl.

Därefter gick jakten norrut på E12, stundtals i 150 kilometer i timmen, innan kvinnorna efter cirka 35 kilometer stoppades med hjälp av en spikmatta.

TT: Hur farlig är en sådan här jakt för allmänheten?

– Det är alltid en avvägning. Istället för att utsätta allmänheten för fara försöker vi ha ett mer defensivt förhållningssätt. Direktiven härifrån var, när vi fick hastigheterna återkopplade, att hålla lite avstånd. Vi ska hålla visuell kontakt med bilen så att den inte sticker. Men sedan backade vi ifrån lite grann eftersom den var på väg rakt i vår famn lite längre norrut, säger Fredrik Nilsson.

Inga personer skadades fysiskt i samband med händelsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons