Annons
Nyheter

Tre till sjukhus efter brand i Stockholm

Brand • Publicerad 1 maj 2020
Enligt polisen fördes tre personer till sjukhus med ambulans och branden anges ha begränsats till en lägenhet. Arkivbild.
Enligt polisen fördes tre personer till sjukhus med ambulans och branden anges ha begränsats till en lägenhet. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Räddningstjänst och polis larmades till en lägenhetsbrand på Södermalm i Stockholm vid 02.30-tiden.

Minst en person har hjälpts ut ur lägenheten via ett fönster.

Annons

– Vi har tagit ut en person via skarvstege. Det är den gamla tidens stege, alltså inte en stegbil, säger Göran Norman, insatsledare vid Storstockholms brandförsvar, vid 03-tiden.

Enligt polisen fördes tre personer till sjukhus med ambulans och branden anges ha begränsats till en lägenhet.

– Mig veterligen ska det handla om lättare rökskador, i alla fall för två av dem, säger Per Fahlström, vid polisens länskommunikationscentral vid 6.30-tiden.

Branden är släckt och lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning.

– Av arbetsmiljöskäl måste man avvakta till det svalnat på platsen och det kan ta tid så det är oklart när teknikerna kan påbörja den tekniska undersökningen, säger Fahström.

En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet är inledd.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons