Annons
Nyheter

Läkare i knivbråk – dömd till fängelse

Brott • Publicerad 9 mars 2022
En läkare har dömts för att ha knivskurit två personer. Arkivbild. Arkivbild.
En läkare har dömts för att ha knivskurit två personer. Arkivbild. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Ett grannbråk i Helsingborg urartade till ett knivdrama. Nu har en läkare dömts till fängelse. Dessutom ska hans lämplighet att utöva läkaryrket utredas, skriver Helsingborgs Dagblad.

Läkaren hade under en tid känt sig störd av en grannfamilj i huset. En dag blev det bråk i trappuppgången. Mannen ska då ha dragit in en 23-årig man från grannfamiljen i sin lägenhet och huggit mot honom med en kniv.

Annons

23-åringens bror kom efter och gick emellan. Han blev då knivhuggen i ansiktet och ena låret. Bröderna lyckades tillsammans med en granne övermanna mannen.

Läkaren har hävdat att knivhuggen skedde i nödvärn, att han blev inträngd i sin lägenhet.

Mannen har fällts i såväl tingsrätt som hovrätt. Han döms till fängelse i två år och tio månader. Han ska också betala skadestånd på drygt 270 000 kronor till den äldre av bröderna medan den yngre får närmare 50 000 kronor.

Läkaren har blivit avstängd av Region Skåne. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd ska utreda hans lämplighet att utöva läkaryrket.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons