Annons
Nyheter

Läkare misshandlad på vårdcentral

Brott • Publicerad 5 maj 2020
En man har fällts för att ha misshandlat en läkare. Arkivbild.
En man har fällts för att ha misshandlat en läkare. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinnas besök på en vårdcentral i Växjö slutade med att hennes pojkvän nu har fällts för att ha misshandlat en läkare

Kvinnan sökte hjälp i april i fjol eftersom hon hade hosta. Senare samma dag kom pojkvännen till vårdcentralen och ifrågasatte undersökningen, skriver Smålandsposten.

Annons

Den 20-årige mannen anklagade läkaren för sexuella trakasserier och frågade varför läkaren dragit upp kvinnans tröja. Läkaren förklarade då att han skulle lyssna på hennes lungor.

Mannen ska därefter ha slagit läkaren flera gånger. En anställd vid vårdcentralen vittnade om att 20-åringen slog läkaren upprepade gånger när denne låg på alla fyra på golvet.

20-åringen har sagt att han agerade i självförsvar. Enligt honom var det läkaren som slog först.

Mannen döms av Växjö tingsrätt till villkorlig dom för misshandel. Han ska även betala omkring 39 000 kronor i skadestånd till läkaren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons