Annons
Nyheter

Lärare dömd för smygfilmat sex

Brott • Publicerad 6 april 2022
Läraren döms till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Arkivbild.
Läraren döms till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En skånsk lärare har fått lämna sin tjänst efter att ha smygfilmat sexakter med en lärarkollega och med en före detta elev. Filmerna lades ut på en porrsajt och nu har läraren dömts för kränkande fotografering, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Kvinnorna hade var för sig frivilligt sex med mannen, men visste inte om att han filmade. Detta avslöjades först när den före detta eleven av andra fått höra att hon fanns med i en film på en porrsajt.

Annons

Läraren var också åtalad för att ha publicerat andra filmer på en sexsajt, där han onanerar till fotografier på före detta elever och en lärare. Åklagaren menade att detta var ett sexuellt ofredande mot personerna på bilderna, men tingsrätten friade mannen i den delen. Domstolen kom fram till att agerandet inte var straffbart eftersom hans handlingar inte innebar kroppslig beröring och inte heller uppfattades av kvinnorna medan filmandet pågick.

Mannen döms till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons