Annons
Nyheter

Lärare misstänks ha onanerat under lektion

Skola • Publicerad 5 mars 2021
Flera elever uppfattade det som att en lärare onanerade under en digital lektion. Arkivbild.
Flera elever uppfattade det som att en lärare onanerade under en digital lektion. Arkivbild.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

En högstadielärare i Kristianstad har stängts av och utreds då flera elever anmält att de uppfattat att han onanerade under en digital lektion, skriver Kristianstadsbladet.

– Jag tog för givet att filmen visades i helskärmsläge för eleverna. Medan filmen rullade kliade jag mig innanför byxorna i ljumsken, där jag har hudsvamp. Jag hade ingen aning om att jag då var synlig i halvskärmsläge. En av eleverna uppmärksammade mig på det efter ett tag, säger läraren till tidningen.

Annons

Det var under en lektion med en sjundeklass under torsdagen som det hela inträffade. Elever ska även ha filmat händelsen och spridit filmerna på sociala medier.

– Jag håller nu tillsammans med skolledningen på att samla in alla fakta, så att vi beslutar hur vi ska gå vidare, men vi kommer att gå ut med information till föräldrarna i den aktuella skolan, säger barn- och utbildningschefen Kenth Olsson på torsdagseftermiddagen.

– Det var himla klantigt gjort av mig. Jag har förståelse för att det görs en utredning, säger läraren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons