Annons
Nyheter

Lärarfack röstar om sammanslagning

Ekonomi • Publicerad 15 december 2021
Fackligt anslutna skolledare och lärare ska i början av nästa år rösta på ett förslag om att göra två fackförbund av dagens tre. Arkivbild
Fackligt anslutna skolledare och lärare ska i början av nästa år rösta på ett förslag om att göra två fackförbund av dagens tre. ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

Sveriges skolledarförbund, Lärarnas riksförbund och Lärarförbundets yrkesaktiva medlemmar ska rösta om ett förslag där de tre förbunden bildar två nya förbund, skriver de tre facken i ett gemensamt pressmeddelande.

De två förbunden – ett för skolledare och ett annat för lärare – ska enligt förslaget sedan samarbeta i ett gemensamt organ som ännu inte har fått något namn.

Annons

Medlemsomröstningen blir digital och ska hållas under perioden 20 januari till den 15 februari.

"Medlemmarna kan rösta ja, nej eller avstår. Resultaten av omröstningarna presenteras den 18 februari", skriver fackförbunden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons