Annons
Nyheter

Latinamerika näst värst drabbat efter Europa

Latinamerika • Publicerad 9 mars 2021
Patienter sjuka i covid-19 vårdas på ett fältsjukhus som upprättats i en idrottsarena i utkanten av São Paulo i Brasilien. Bilden togs den 4 mars.
Patienter sjuka i covid-19 vårdas på ett fältsjukhus som upprättats i en idrottsarena i utkanten av São Paulo i Brasilien. Bilden togs den 4 mars.Foto: Andre Penner/AP/TT

Den senaste dryga månaden har ytterligare över 100 000 människor i Latinamerika och Karibien avlidit efter att ha smittats av coronaviruset och antalet avlidna i världsdelen är nu uppe i över 700 000, enligt en sammanräkning som nyhetsbyrån AFP har gjort utifrån officiella källor.

Regionen, som inkluderar 34 länder och territorier i Syd- och Centralamerika, inklusive Mexiko, var tidigare den hårdast drabbade världsdelen, sett till absoluta dödstal. Numera har dock Europa passerat, då dess 52 länder i mitten av februari nådde 800 000 avlidna i sviterna av coronaviruset, enligt en liknande sammanställning av AFP.

Annons

I Latinamerika står Brasilien och Mexiko för två tredjedelar av regionens covid-19-relaterade dödsfall. Brasilien är alltjämt det näst värst drabbade landet efter USA, sett till antal avlidna i absoluta tal. Över 266 000 människor har avlidit i Brasilien sedan de drabbats av covid-19.

Sedan december 2019 har globalt har nästan 2,26 miljoner människor avlidit efter att ha smittats med coronaviruset.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons