Annons
Nyheter

Lejon obduceras inför publik på djurpark

Danmark • Publicerad 1 maj 2022
Djurparken i danska Odense ska obducera en lejonhona inför publik. Lejonet på bilden har dock inget med saken att göra.
Djurparken i danska Odense ska obducera en lejonhona inför publik. Lejonet på bilden har dock inget med saken att göra.Foto: Riccardo Gangale/AP/TT

När giraffen Marius obducerades inför nyfikna besökare på Köpenhamns zoo 2014 väckte det ramaskri världen över. Men det avskräcker inte Odense zoo – där lejonhonan Zola kommer att gå samma öde till mötes under söndagen.

– Lejonet är ju redan dött. Vi skulle kunna skicka det direkt till destruktion men det finns fortfarande lärdomar att dra, säger Bjarne Klausen, chef för den danska djurparken och den som kommer att genomföra obduktionen.

Annons

Tanken är att obduktionen ska lära besökande barn och vuxna hur ett lejon ser ut inuti.

Zola avlivades redan 2019 sedan stridigheterna inom flocken ökat och djurparken misslyckats med att hitta ett nytt hem åt henne. Kroppen har legat i frysen fram till för två dagar sedan och nu hoppas Klausen att den har tinat tillräckligt mycket för att han ska kunna skära i den.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons