Annons

Lettland släcker för ryska tv-kanaler

Lettland • Publicerad 6 juni 2022

Ryska tv-kanaler kommer inte längre att få sända i Lettland. Från och med torsdag tillåts inte de runt 80 ryska kanaler som via kabel eller strömningstjänster även kan ses i grannlandet, meddelar landets medienämnd.

– Tv- och radiokanaler registrerade i ett land som aggressivt hotar den territoriala integriteten och oberoendet i ett annat land tillåts inte längre att verka i Lettland, säger nämndens ordförande Ivars Abolins.

Annons

Beslutet kommer att gälla så länge ryska styrkor befinner sig på ukrainska mark.

Samtidigt med beslutet har nämnden gett licens åt den oppositionella ryska tv-kanalen Dozhd (Regn) att visas i landet. Kanalens medarbetare har sedan kriget inleddes den 24 februari flyttat till Lettland.

Lettland har sedan den ryska annekteringen av Krimhalvön 2014 förbjudit flera större ryska tv-kanaler att visas i landet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons