Annons
Nyheter

Livstidsstraff för mord i Kalmar fastställs

Brott • Publicerad 12 juni 2023
En i dag 28-årig man som dömts till livstids fängelse av Kalmar tingsrätt överklagade domen till Göta hovrätt. Arkivbild.
En i dag 28-årig man som dömts till livstids fängelse av Kalmar tingsrätt överklagade domen till Göta hovrätt. Arkivbild.Foto: Johan NIlsson / TT

Även Göta hovrätt dömer till livstids fängelse efter dödsskjutningen på Ängöleden i Kalmar i mars 2022. Precis som tingsrätten liknar hovrätten mordet vid en avrättning och konstaterar att den mordåtalade 28-åringen planerat dådet.

En 25-årig man fick dödliga skottskador i ryggen och samtidigt fanns enligt domstolen en påtaglig risk att fler skulle komma till skada.

Annons

Utöver mord döms 28-åringen även för framkallande av fara för annan, både i samband med dödsskjutningen och vid ett annat tillfälle några veckor tidigare.

Kalmar drabbades av tre mord under det första halvåret 2022 – samtliga dödsskjutningar var en del av en konflikt mellan två kriminella gäng. Mordet på Ängö var det andra i raden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons