Annons
Nyheter

Livstidsstraff för mord på svart joggare

USA • Publicerad 7 januari 2022
Medborgarrättsaktivister utanför domstolsbyggnaden i Glynn county i november. På fredagen utmättes de tre dömda mördarnas straff.
Medborgarrättsaktivister utanför domstolsbyggnaden i Glynn county i november. På fredagen utmättes de tre dömda mördarnas straff.Foto: Stephen B. Morton/AP/TT

Tre män som åtalats för mordet på en svart joggare i den amerikanska delstaten Georgia döms till livstidsstraff.

25-årige Ahmaud Arbery var ute och joggade i ett bostadskvarter i staden Brunswick i februari 2020 när de tre männen började jaga honom i två fordon, för att sedan skjuta honom till döds på nära håll.

Annons

Männen filmade dödsskjutningen och inspelningen läckte senare ut på nätet, vilket eldade på den alltjämt pågående debatten om rasism i det amerikanska samhället.

Två av männen, den 35-årige man som sköt ihjäl Arbery och dennes 66-årige pappa, döms till livstid utan möjlighet till villkorlig frigivning. Den tredje mannen, deras 52-åriga granne, får också livstidsstraff men med möjlighet till villkorlig frigivning i framtiden.

I ett separat rättsfall på federal nivå står de tre männen åtalade för hatbrott. Den rättegången inleds i februari.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons