Annons

Löfven kritisk mot fotbollen: Oansvarigt

I Stockholm drar man igång med seniormatcher i fotboll till helgen. Något som upprör statsministern.
Fotboll • Publicerad 15 april 2020
Statsminister Stefan Löfven (S) vill inte att seniormatcher i fotboll ska spelas. Arkivbild.
Statsminister Stefan Löfven (S) vill inte att seniormatcher i fotboll ska spelas. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

– Jag älskar fotboll, jag vill se fotboll så ofta jag kan, men just nu är det inte läge för seniormatcher.

Löfven tycker att det är okej att barn och unga tränar och spelar fotboll under coronapandemin, men menar att det finns för många risker med att spela fotboll på seniornivå. I Stockholm är det de lägre serierna som sätter igång den 17 april.

Annons

– Alla som spelat någon gång vet ju att det går högst en minut så har du första närkampen. Där kan man dels smitta varandra men också skada sig och därmed ta upp en plats i sjukvården som någon annan hade behövt, säger statsministern.

– Vi måste alla inse att det här är en speciell kris. Människor är sjuka, människor avlider i den här sjukdomen och andra jobbar jättejättehårt i vården och omsorgen för att vi ska klara detta.

– Att då i den stunden säga att nja, vi vill ändå fortsätta och starta seniorfotbollen som vi hade tänkt, det menar jag är onödigt och oansvarigt.

Stockholms fotbollsförbund säger att man varit i kontakt med experter innan man tog beslutet att köra igång seriespelet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons