Annons
Nyheter

Logdans möter nattklubb i schlagern

Inte mycket lär kunna hindra Måns Zelmerlöw från att avancera från Melodifestivalens sista delfinal. Men medan han är en solklar favorit är det jämnare mellan övriga sex bidrag – som spretar åt alla tänkbara håll. Det är dans och hålligång uppå logen natten lång.(TT)
Melodifestivalen • Publicerad 28 februari 2015

Det är dans och hålligång uppå logen natten lång. Och så är det svettig nattklubbsdans, sval swingjazz och poppigt pojkbandsgung. Melodifestivalens sista delfinal innehåller det mesta i musikväg.

Att Måns Zelmerlöw och hans moderna radiodänga "Heroes" lär ta sig vidare till finalen i Friends Arena är det inte många som tvivlar på. Men det är betydligt mer oklart vilka artister som kniper åt sig de övriga topplaceringarna i deltävlingen i Örebro. Hasse "Kvinnaböske" Andersson hoppas på att vara en av dem.

Annons

– Jag är ju en katt bland hermelinerna. Det är roligt att det är en sådan bredd bland låtarna, det finns allt möjligt här. Då stärker låtarna varandra, när inte allting låter likadant. Och den sort som jag representerar, den behövs ju också. Det behövs lite ålder och stadga, menar han.

Rökig nattklubb

Till Hasse Anderssons "Guld och gröna skogar" förvandlas Melodifestivalens scen till en folkpark med björkar, dansbana och glada ungdomar i blommiga klänningar. Tre minuter senare sopas löven undan och scenen blir en rökig nattklubb med blinkande lampor, dansare i spejsade kläder och en sprudlande sångerska i neonrosa hår.

– Det finns verkligen något för alla i det här startfältet, det är det som är så roligt, säger Dinah Nah, som beskriver sin ganska hårda danslåt som "en riktig partylåt".

Liksom Andersson hoppas hon på att ro åt sig en finalplacering.

– Jag tror på min låt, jag tycker att den är helt fantastisk. Och jag hoppas att svenska folket hör det som jag hör i den.

Bond-känsla

De tre bröderna John Andreasson, Tom Lundbäck och Robin Lundbäck i JTR bjuder på ett klassiskt pojkbandsnummer, "Frost"-stjärnan Annika Herlitz framför en Disneydoftande schlagerballad på svenska, Midnight Boy levererar dansant 80-talspop och Caroline Wennergren knäpper fingrarna och hoppas på att hennes swingjazziga "Black swan" ska ta henne till finalen igen, tio år efter Melodifestivaldebuten.

– Det är en pampig och uttrycksfull låt med lite James Bond-känsla och ett udda sound. Den är inte riktigt som den förra jag hade, det här är en annan sida av mig, säger hon.

Therese Lindström

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons