Annons
Nyheter

Lurade klienter på miljoner – åtalas

Brott • Publicerad 9 september 2021
En man i 40-årsåldern åtalas vid Varbergs tingsrätt för elva fall av grovt bedrägeri. Enligt åtalet har han lurat till sig över tre miljoner kronor. Arkivbild.
En man i 40-årsåldern åtalas vid Varbergs tingsrätt för elva fall av grovt bedrägeri. Enligt åtalet har han lurat till sig över tre miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

En man i 40-årsåldern åtalas vid Varbergs tingsrätt för elva fall av grovt bedrägeri.

Mannen har arbetat som placeringsrådgivare och har enligt åtalet lurat sina klienter. Han har föreslagit olika investeringsprojekt, men när handlingarna skrivits har han angett sitt eget bankkontonummer så att pengarna hamnat i hans egen ficka.

Annons

På det sättet har mannen från mars 2019 till juni 2020 lurat till sig över tre miljoner kronor. Mannen erkänner brott. Brotten bedöms som grova då mannen missbrukat "allmänt förtroende som rådgivare och då gärningen avser höga värden", skriver åklagaren i åtalet.

Mannen åtalas också för ett fall av urkundsförfalskning då han misstänks för att skrivit under handlingar med falska namn. Det handlade om en fullmakt och flera dokument med investeringsinstruktioner. I det fallet förnekar mannen brott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons