Annons
Nyheter

Mackmyras styrelse lämnar

Ekonomi • Publicerad 6 maj 2023
Mackmyra har problem med vikande försäljning. Arkivbild.
Mackmyra har problem med vikande försäljning. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Whiskytillverkaren Mackmyra har problem med vikande försäljning och ökande likviditetsproblem, rapporterar Dagens industri. Nu står det klart att bolagets styrelseledamöter inte kommer att ställa upp för omval vid stämman i nästa vecka.

Bakgrunden uppges vara meningsskiljaktigheter mellan ledamöterna och bolagets största ägare, Lennart Hero. Han har tidigare lånat ut 140 miljoner kronor till bolaget, och via ett avtal 2022 kom parterna överens om att binda lånets ränta till 4,5 procent.

Annons

Enligt styrelsen har Lennart Hero velat frångå avtalet – vilket skapat missnöje.

”Lennart Heros meddelade inställning till Ränteändringsavtalet har fått till följd att de befintliga styrelseledamöterna inte längre är beredda att ställa upp för omval vid kommande årsstämma den 10 maj 2023”, skriver Carl Klingberg, ordförande, och vd Johan Larsson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons