Annons
Nyheter

Madsen attackerades i cellen – skadade ögat

En 18-årig man har dömts till tre månaders fängelse för att ha misshandlat den livstidsdömde Peter Madsen i fängelset.
Publicerad 2 november 2018
Peter Madsen.
Peter Madsen.Foto: SCANPIX DENMARK

Danmark

Ubåtsbyggaren Madsen, som är dömd för styckmordet på den svenska journalisten Kim Wall, attackerades av en medfånge på anstalten Storstrøm på Falster i Danmark den 8 augusti. Han överöstes med knytnävsslag och fick sina glasögon inslagna, rapporterar danska BT.

Annons

– Jag blev slagen i ansiktet med sådan kraft att glasögonen krossades, och fragment av glaset skar upp fyra snitt omkring mitt högra öga, sade mördaren när han vittnade mot 18-åringen i rätten, enligt tidningen.

Överfallet inträffade i Madsens cell under en diskussion med två andra fångar. Gärningsmannen nekar till brott och hävdar att han försvarat sig när Madsen mitt i samtalet tog stryptag. Något rätten avfärdat.

Peter Madsen behandlas fortfarande hos ögonläkaren och det är oklart om han kommer att få bestående synskador.

Efter misshandeln förflyttades Madsen till en annan anstalt. Hans livstidsstraff fastställdes av den högre instansen, landsretten, i september.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons