Annons

Majoritet hade antikroppar efter fyra månader

Coronaviruset • Publicerad 18 september 2020
I en ny studie har antikroppar mot covid-19 undersökts närmare. Arkivbild.
I en ny studie har antikroppar mot covid-19 undersökts närmare. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra av fem behåller antikroppar mot covid-19 i minst fyra månader, enligt en ny studie från bland annat Danderyds sjukhus.

82 procent av drygt 400 anställda vid Danderyds sjukhus som i våras uppvisade antikroppar mot covid-19 har fortfarande antikroppar kvar i blodet, meddelar sjukhuset i ett pressmeddelande. I studien, som påbörjades i april i år, testades 2 149 personer varav 405 då hade antikroppar i blodet.

"Vi kan nu konstatera att en majoritet behåller sina antikroppar mot sars-cov-2 och därmed högst sannolikt fortfarande är immuna mot covid-19. Eftersom vi har ett begränsat kunskapsläge om immunitet efter covid-19, är dessa resultat ett viktigt steg på vägen", skriver Charlotte Thålin, specialistläkare och huvudansvarig forskare vid Danderyds sjukhus, i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons