Annons
Nyheter

Mamma åtalad för filmad barnmisshandel

Brott • Publicerad 11 november 2022
En kvinna åtalas i Blekinge tingsrätt för grov misshandel av sin treåriga dotter. Arkivbild.
En kvinna åtalas i Blekinge tingsrätt för grov misshandel av sin treåriga dotter. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En ung kvinna i Blekinge åtalas för grov misshandel av sin lilla dotter. I åtalet beskriver åklagaren hur flickan blivit stampad i huvudet och på överkroppen och vid ett annat tillfälle blivit knuffad, dragen i håret och fått föremål kastade på sig.

Åklagare Anna Johansson Toresten anser att misshandeln vid ett av tillfällena var grov eftersom våldet riktades mot ett skyddslöst barn. Därmed visade kvinnan särskild hänsynslöshet och råhet, enligt åklagaren.

Annons

Kvinnan greps i september sedan en film spridits på sociala medier som uppgavs visa henne misshandla flickan. I samband med gripandet omhändertogs barnet. Kvinnan satt sedan häktad, men släpptes på fri fot igen i mitten av oktober. Hon har i förhör medgett de faktiska omständigheterna.

Kvinnan åtalas för grov misshandel, misshandel och ofredande, vilket SVT Nyheter Blekinge var först med att rapportera.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons