Annons
Nyheter

Mamma dömd för dödshot under påskpyssel

Brott • Publicerad 4 december 2020
En kvinna döms för att ha uttalat hot mot sin dotters klasskamrater som satt och påskpysslade. Arkivbild.
En kvinna döms för att ha uttalat hot mot sin dotters klasskamrater som satt och påskpysslade. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En mamma som fått höra av sin dotter att hon blivit retad av en klasskamrat åkte till skolan och uttalade dödshot mot en sjuåring. Nu döms mamman för olaga hot, rapporterar Skånska Dagbladet.

En grupp barn i första klass satt och påskpysslade när mamman kom in i klassrummet.

Annons

– Du ska inte mobba min flicka, jag ska skjuta dig i huvudet, ska mamman ha sagt enligt personal som blev vittne till händelsen.

Mamman skrek också att hon skulle spränga skolan. Barnen började gråta och när mamman lämnat frågade de personalen om mamman skulle skada dem och om de skulle dö. Malmö tingsrätt dömer kvinnan till villkorlig dom och hundra timmars samhällstjänst, vilket motsvarar tre månaders fängelse. Hon ska också betala 7 000 kronor i skadestånd till vart och ett av de sex barnen som utsattes för hotet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons