Annons
Nyheter

Mamma våldtog sin son – döms till fängelse

En 46-årig kvinna från Stockholm våldtog sin minderåriga son tillsammans med sin pojkvän. Nu döms paret till fängelse respektive rättspsykiatrisk vård för flera fall av grov våldtäkt, rapporterar Expressen.
Brott • Publicerad 13 juli 2022
En mamma och hennes pojkvän döms för flera fall av grov våldtäkt mot kvinnans minderåriga son. Arkivbild.
En mamma och hennes pojkvän döms för flera fall av grov våldtäkt mot kvinnans minderåriga son. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

På onsdagen dömde Solna tingsrätt kvinnan till elva års fängelse för 22 fall av grov våldtäkt mot barn. Pojkvännen döms till rättspsykiatrisk vård för tio fall av grov våldtäkt mot barn.

Paret häktades i september förra året. Det efter att en närstående till pojken, som är under 15 år, upptäckte flera misstänkta meddelanden på offrets telefon, enligt Aftonbladet. Personen slog då larm till polisen som senare kunde gripa mamman och hennes pojkvän.

Annons

Vid tillslaget hittades även en dagbok till kvinnan som har varit till stor hjälp i utredningen av fallet. Där beskrivs flera av våldtäkterna som ska ha pågått under sex års tid. Under utredningen har både kvinnan och mannen erkänt övergreppen mot pojken.

Förutom de grova våldtäkterna döms paret även för utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons