Annons
Nyheter

Man anhållen för förberedelse till mord

Brott • Publicerad 2 mars 2022
En man har anhållits för förberedelse till mord i södra Stockholm. Arkivbild.
En man har anhållits för förberedelse till mord i södra Stockholm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 40-årsåldern som polisen misstänker har förberett ett mord i Haninge söder om Stockholm har gripits och anhållits.

Bakgrunden till ärendet är information som framkommit i ett omfattande krypterat material som polisen har fått tillgång till.

Annons

– Vi har arbetat med ärendet en längre tid, säger Lars Bröms vid regionala utredningsenheten hos polisen i Stockholm.

Utredningen har letts av de så kallade Silvervargarna inom polisen, en grupp erfarna utredare som gått tillbaka från pensionen för att ta sig an grova brott.

– Det är en grupp ytterst erfarna utredare. De har haft biträde av våra bästa analytiker på utredningssektionen, säger Lars Bröms.

Mannen anhölls i sin utevaro en kortare tid innan han greps i sin bostad på tisdagen. Han är misstänkt på sannolika skäl för förberedelse till mord. Nu väntar förhör och senast på fredag måste åklagare ta beslut om häktning.

– Det viktigaste är att bevisa att en person brukat en viss telefon och ett visst aliasnamn. Det är där det stora arbetet ligger, säger Bröms.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons