Annons
Nyheter

Man anhållen för flera sexbrott i Uppsala

Brott • Publicerad 10 juni 2020
En man i 20-årsåldern misstänks för flera brott mot kvinnor i Uppsala. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern misstänks för flera brott mot kvinnor i Uppsala. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20-årsåldern har anhållits i Uppsala misstänkt för våldtäktsförsök, sexuella ofredanden, misshandel och grov stöld, rapporterar lokala medier.

Brotten, som ska ha skett utomhus, misstänks ha pågått mellan januari och maj. Polisen tror att fler kvinnor kan ha drabbats.

Annons

– Det är fula brott. Oprovocerat våld, det är sexuellt och det är riktat mot kvinnor. Han har varit väldigt våldsam även när rubriceringen varit sexuellt ofredande men man har rubricerat det som sexuellt ofredande då han kränkt deras sexuella integritet, säger polisen presstalesperson Jonas Eronen, till SVT Nyheter Uppsala.

Den nu anhållne mannen greps redan i april efter två överfall mot kvinnor i centrala Uppsala, bland annat sexuellt ofredande. Han släpptes då på fri fot efter förhör, skriver unt.se , men misstankarna mot honom kvarstod.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons