Annons
Nyheter

Man åtalas – misstänks ingå i pedofilnätverk

Brott • Publicerad 16 mars 2021
En man står åtalad vid Sundsvalls tingsrätt misstänkt för grova sexbrott mot barn. Arkivbild
En man står åtalad vid Sundsvalls tingsrätt misstänkt för grova sexbrott mot barn. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

En man i yngre medelåldern står åtalad vid Sundsvalls tingsrätt misstänkt för att ingå i ett landsomfattande pedofilnätverk. Personerna i nätverket har begått sexövergrepp mot barn och delat barnpornografiskt material mellan sig.

– Det man kan säga är att de här personerna på något sätt fällt varandra. Man har hittat övergreppsmaterial i deras enheter och på så sätt har vi kunnat identifiera målsägande, säger Karolina Åhman vid Polisens Nationella operativa avdelning till SVT Nyheter.

Annons

Sedan tidigare har två män dömts för grova sexbrott mot barn. Den ena mannen, som är i 30-årsåldern, dömdes till sju års fängelse av Örebro tingsrätt och den andra mannen, i 40-årsåldern, till tre års fängelse av Skaraborgs tingsrätt.

Samtidigt pågår förundersökningar mot misstänkta på andra orter i Sverige, varav en kvinna. Det yngsta av barnen som utsatts för sexövergrepp är född 2018.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons