Annons
Nyheter

Man döms för hot med motorsåg på krog

Brott • Publicerad 8 mars 2021
En man som hotade kroggäster och personal med en igångsatt motorsåg döms till fängelse för olaga hot. Arkivbild.
En man som hotade kroggäster och personal med en igångsatt motorsåg döms till fängelse för olaga hot. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man som hotade personer på en krog i Kungsbacka med en motorsåg döms till fängelse i tre månader, skriver Göteborgs-Posten.

Kroggästerna reagerade på ett brummande ljud utanför en kväll i januari. Sedan sparkades entrédörren upp. En man visade sig och varvade en motorsåg. Han skrek "ni ska inte göra så mot honom".

Annons

Både gäster och personal blev mycket rädda. En gäst sprang mot krogens bakdörr, en annan gömde sig under ett bord.

Motorsågsmannen gick ut igen efter några sekunder. Men flera personer hade känt igen honom.

Den nu dömde mannen medger att han var inne på krogen med motorsågen, men nekar till brott. Han uppger att han ville markera mot att en kamrat blivit portad från stället, men att han inte hade för avsikt att hota någon.

Tingsrätten konstaterar dock i domen att "det råder ingen tvekan om att ett hot med en motorsåg typiskt sett är mycket allvarligt".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons