Annons
Nyheter

Man fick flygande kapskiva i bröstet

En man i 70-årsåldern fick en flygande bit kapskiva från en vinkelslip i bröstet när han skulle hämta sin bil i en tvätthall. Nu åtalas en 36-årig man för vållande till kroppsskada.
Brott • Publicerad 14 juni 2022
En man åtalas efter att ha orsakat en olycka i en tvätthall. Arkivbild.
En man åtalas efter att ha orsakat en olycka i en tvätthall. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckan inträffade i maj förra året, och mannen hade precis gått in i tvätthallen. Några meter bort stod en annan man och arbetade med en bil. Plötsligt kände den äldre mannen hur det högg till i bröstet, skriver Blekinge Läns Tidning.

Det visade sig att en kapskiva hade lossnat från en vinkelslip och i hög fart flugit genom tvätthallen och träffat mannen i bröstet.

Annons

Nu åtalas en 36-årig man för vållande till kroppsskada efter att ha använt en kapskiva i fel storlek i vinkelslipen, vilket fick den att lossna och skada mannen.

Den skadade mannen fördes till sjukhus och fick sy med sex stygn i det fem centimeter breda såret. Han kräver nu skadestånd på drygt 140 000 kronor, för bland annat sveda, värk och kränkning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons