Annons
Nyheter

Man frias för Knivstamord

Brott • Publicerad 8 maj 2020
En 20-årig man frias för Knivstamord. Arkivbild.
En 20-årig man frias för Knivstamord. Arkivbild.Foto: LEIF R JANSSON / TT

Hovrätten friar en 20-årig man som tidigare dömts för mord på en 46-åring, rapporterar Upsala Nya Tidning. Offret hittades död i en brinnande rishög i Knivsta söder om Uppsala i februari i fjol.

20-åringen dömdes i tingrätten till tolv års fängelse för mord, men straffet blir nu i stället två års fängelse för bland annat brott mot griftefrid, ett brott som han erkänt.

Annons

Även en 48-årig man, som i tingrätten dömdes till 16 års fängelse för anstiftan till mord, frias på den punkten. Han döms i stället av hovrätten till två års fängelse för grovt vapenbrott.

En 16-årig flicka, som dömdes av tingsrätten för skyddande av brottsling, frias helt. En 47-årig man frias från skyddande av brottsling och får straffet sänkt från ett års fängelse till en månads fängelse, skriver UNT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons