Nyheter

Man frias för Knivstamord

Brott • Publicerad 8 maj 2020
En 20-årig man frias för Knivstamord. Arkivbild.
En 20-årig man frias för Knivstamord. Arkivbild.Foto: LEIF R JANSSON / TT

Hovrätten friar en 20-årig man som tidigare dömts för mord på en 46-åring, rapporterar Upsala Nya Tidning. Offret hittades död i en brinnande rishög i Knivsta söder om Uppsala i februari i fjol.

20-åringen dömdes i tingrätten till tolv års fängelse för mord, men straffet blir nu i stället två års fängelse för bland annat brott mot griftefrid, ett brott som han erkänt.

Även en 48-årig man, som i tingrätten dömdes till 16 års fängelse för anstiftan till mord, frias på den punkten. Han döms i stället av hovrätten till två års fängelse för grovt vapenbrott.

En 16-årig flicka, som dömdes av tingsrätten för skyddande av brottsling, frias helt. En 47-årig man frias från skyddande av brottsling och får straffet sänkt från ett års fängelse till en månads fängelse, skriver UNT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.