Annons
Nyheter

Man gripen efter mystiska nålstick

Hundratals personer säger sig ha drabbats av mystiska nålstick medan de befunnit sig i folksamlingar i Frankrike. Nu har en 20-årig man gripits, efter att ha identifierats under en attack.
Frankrike • Publicerad 6 juni 2022
Nålstick har bland annat rapporterats vid folksamlingar i staden Nantes, västra Frankrike. Bild från 18 maj.
Nålstick har bland annat rapporterats vid folksamlingar i staden Nantes, västra Frankrike. Bild från 18 maj.Foto: Jeremias Gonzalez/AP/TT

I helgen hände det igen. På en konsert på en strand i sydfranska staden Toulon rapporterade ett 20-tal personer ha blivit skadade av en nål under fredagskvällen. En kvinna fördes till sjukhus och polisen kallades in på grund av paniken som bröt ut i folkhavet. Men två kvinnor lyckades identifiera den man som de säger sig ha blivit attackerad av.

Hundratals fler

Ytterligare två liknande händelser anmäldes efter två musikfestivaler i helgen, men under söndagen greps en misstänkt för nålsticken, meddelar franska åklagare.

Annons

– I nuvarande utredningsläge nekar den misstänkte till alla anklagelser, men med tanke på vittnesmålen anser åklagarväsendet att det finns tillräckliga bevis för att öppna ett mål och ställa honom inför domare, säger Samuel Finielz, åklagare i Toulon.

Hundratals personer över hela Frankrike har de senaste månaderna anmält att de blivit stuckna med något slags nål medan de rört sig bland många människor, på nattklubbar eller konserter.

Ofta kvinnor

I många fall är det kvinnor som har blivit stuckna. Offren kan visa upp tydliga injektionsmärken och inte sällan blåmärken. Många vittnar om yrsel, frossa och andra symptom, men även om många har testat sig så har läkare inte funnit någon infektion eller tecken på att någon blivit injicerad med narkotika. Ingen har blivit utsatt för sexuella övergrepp, men en person rapporteras ha rånats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons