Annons
Nyheter

Man gripen för mordförsök i Köping

Brott • Publicerad 2 maj 2022
En man i 20-årsåldern greps och anhölls på söndagen misstänkt för försök till mord, alternativt dråp. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern greps och anhölls på söndagen misstänkt för försök till mord, alternativt dråp. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I söndags kom en man i 25-årsåldern till sjukhus i Köping med skador från ett vasst föremål. Skadorna var av sådan typ av polisen inledde en förundersökning om försök till mord, alternativt dråp, och en misstänkt man är anhållen.

– Den här (skadade) mannen fördes även vidare till sjukhus i Västerås, med tanke på skadorna, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson i Polisregion Mitt.

Annons

I samband med utredningsarbetet kunde polisen senare samma dag gripa en man i 20-årsåldern som nu misstänks för brottet. Han anhölls senare.

Den skadade mannen ska ha varit vaken och talbar då han kom till sjukhuset i Köping. Polisen har dock ingen ytterligare information om skadeläget.

– Det enda vi kan säga är att vi har misstankar om att det (brottet) skett i Köping. Vad som har föranlett det är lite oklart, säger Jansson Klarin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons