Annons
Nyheter

Man häktad för barnvåldtäkt

En man i 30-årsåldern misstänks för våldtäkt mot barn. Gärningarna ska ha pågått under fyra år.
Kristianstad • Publicerad 17 januari 2018 • Uppdaterad 18 januari 2018
Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar.
Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar.Foto: / TT

Den misstänkte mannen togs in till polisförhör i söndagskväll och anhölls av åklagare en dryg timme senare. På onsdagseftermiddagen hölls häktningsförhandling i Kristianstads tingsrätt.

Innan dörrarna stängdes för allmänheten lade åklagaren fram sin begäran om häktning. Misstankarna mot mannen gäller våldtäkt mot barn under fyra års tid, från januari 2014 och framåt. Brottsplatsen är inte närmare preciserad än inom Kristianstads kommun.

Annons

Mannen förnekade brott och bestred häktningsyrkandet. Därefter stängdes dörrarna till förhandlingen.

Efter en knapp timme meddelade tingsrätten sitt beslut. Mannen är på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden, misstänkt för de påstådda gärningarna och ska vara häktad av flera skäl. Det finns annars risk att han röjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen. Det är också fråga om så kallad obligatorisk häktning eftersom det handlar om ett brott som kan ge fängelse i två år eller mer.

Kammaråklagare Marie-Louise Holmberg var efter förhandlingen förtegen med uppgifter i våldtäktsärendet.

– Vi har hållit förhör med målsäganden och med personer i målsägandens närhet. Det är uppgifter som kommit fram i förhören som gjort att jag bedömt att det föreligger sannolika skäl, sa hon.

Enligt åklagaren, som varken vill uppge barnets ålder eller kön, rör det sig om övergrepp vid flera tillfällen.

– Vi har gjort beslag, som ska analyseras, och vi ska hålla fler förhör, sa Marie-Louise Holmberg.

Om två veckor ska åtal vara väckt.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons