Annons
Nyheter

Man hittad död i Uppsala – utreds som mord

Brott • Publicerad 7 maj 2021
En man 50-årsåldern anträffades död i Uppsala under torsdagen, polisen kan inte utesluta brott och en förundersökning gällande mord har inletts.
En man 50-årsåldern anträffades död i Uppsala under torsdagen, polisen kan inte utesluta brott och en förundersökning gällande mord har inletts.Foto: Johan Nilsson/TT

En man påträffades död utanför Uppsala under torsdagen och polisen kan i nuläget inte utesluta brott och en förundersökning gällande mord har inletts.

Larmet kom vid halv sju på torsdagskvällen. Enligt polisen ska den avlidne mannen ha varit i 50-årsåldern och varit skriven på adressen, rapporterar P4 Uppland.

Annons

Under natten och morgonen har polisen vidtagit utredningsåtgärder och bland annat knackat dörr i området. Vittnen och anhöriga har hörts.

Polisen har påbörjat sitt tekniska arbete.

– Vi kommer även att behöva invänta rättsmedicins svar om dödsorsak, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen till TT.

På frågan om varför polisen inte kan utesluta mord svarar han:

– Det är vissa oklara omständigheter som gör att det inte kan uteslutas att den här personen bragts om livet, och därför inleder man en förundersökning gällande mord, säger Magnus Jansson Klarin till P4.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons