Annons
Nyheter

Man knivhögg kvinna i bostad

Brott • Publicerad 10 maj 2022
Ett barn blev vittne till händelsen så en förundersökning om barnfridsbrott och mordförsök har inletts. Arkivbild.
Ett barn blev vittne till händelsen så en förundersökning om barnfridsbrott och mordförsök har inletts. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man har gripits misstänkt för mordförsök efter att ha knivhuggit en kvinna i en bostad i Botkyrka söder om Stockholm. Mannen misstänks för att under måndagskvällen ha gått in i bostaden och knivhuggit kvinnan, som han är bekant med.

Mannen kunde efter händelsen gripas. En förundersökning om mordförsök har inletts.

Annons

– Det var en minderårig person som blev vittne till händelsen och därför har vi även inlett en förundersökning om barnfridsbrott, säger polisens presstalesperson Anders Brynolfsson.

Kvinnans skadeläge är i nuläget okänt för polisen men när kvinnan fördes till sjukhus var hon inte livshotande skadad. Mannen och kvinnan var sedan tidigare bekanta med varandra, uppger polisen.

Polisen har hållit förhör med vittnen och säkrat teknisk bevisning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons