GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man lurades på 120 000 kronor av "guldarvinge"

Brott • Publicerad 2 augusti 2021
En man i 60-årsåldern har polisanmält ett bedrägeribrott efter att han blivit lurad på 120|000 kronor. Arkivbild.
En man i 60-årsåldern har polisanmält ett bedrägeribrott efter att han blivit lurad på 120|000 kronor. Arkivbild.
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

En man i 60-årsåldern har polisanmält ett bedrägeribrott efter att han blivit lurad på 120 000 kronor, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

Via en dejtingapp fick mannen kontakt med en kvinna i utlandet som påstod sig ha ärvt en guldgruva efter sin makes bortgång.

Kvinnan ville skicka guldet från gruvan till mannen, så att han kunde bevara det i Sverige. Sedan följde ett påstående om att guldet fastnat i tullen i London och att mannen behövde betala 120 000 kronor – vilket han gjorde.

Därefter fick han veta att han betalat avgiften för sent. Mannen avkrävdes då ränta på motsvarande 250 000 kronor.

Mannen betalade inte räntekravet, eftersom han börjat misstänka bedrägeri utan valde i stället att vända sig till polisen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.