Annons
Nyheter

Man simmade runt hela Storbritannien

En man har som första person någonsin simmat runt hela ön Storbritannien, rapporterar BBC.
Storbritannien • Publicerad 5 november 2018
Margate, Storbritannien.
Margate, Storbritannien.Foto: /TT

33-årige Ross Edgley tog sitt första simtag på en strand i Margate, på sydostkusten norr om Dover, den 1 juni. På söndagen, 157 dagar senare, kom han tillbaka till samma strand. Runt 300 andra simmare tog emot honom och simmade med den sista biten.

Edgley simmade i etapper – sex till tolv timmar om dagen. När han inte simmade gick han ombord på en båt för att äta, sova och berätta om sin simtur i sociala medier. Totalt har han avverkat 2 864 kilometer.

Annons

Väl i land har 33-åringen axelsmärtor, skavsår efter våtdräkten, svårt att gå ordentligt, samt en tunga som delvis lösts upp av allt saltvatten.

– Nu när jag står här på land känns det inte riktigt verkligt, inte än, säger han till BBC.

Redan efter 74 dagar slog han världsrekord i längsta sammanhängande simsträcka med assistans, enligt simorganisationen World Open Water Swimming Association. Det tidigare rekordet satte fransmannen Benoit Lecomte vid en simtur över Atlanten, år 1998.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons