Annons
Nyheter

Man skadad av explosion under dykarbete

Olycka • Publicerad 8 februari 2023
Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Lövholmen i Järfälla när en man hade skadats under dykarbete i Mälaren. Arkivbild.
Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Lövholmen i Järfälla när en man hade skadats under dykarbete i Mälaren. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 45-årsåldern skadades i en explosion under vattnet i Mälaren. Han svimmade av tryckvågorna och räddades upp till ytan av arbetskamrater.

Mannen arbetade med rördragning på ungefär 25 meters djup. Olyckan inträffade vid tolvtiden på onsdagen utanför Lövholmen i Järfälla, norr om Stockholm.

Annons

Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott och vållande till kroppsskada eller framkallande av fara för annan.

– Vi har ingen misstänkt än utan utredningen får visa vem som har arbetsmiljöansvaret, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Han berättar att mannen fördes till sjukhus med helikopter, och att hans tillstånd är stabilt.

– Mannen är vaken och talbar, säger Daniel Wikdahl vid 13-tiden på eftermiddagen.

Även Arbetsmiljöverket kommer att utreda olyckan. Myndigheten kan komma att kräva ändrade rutiner och när det gäller säkerheten hos arbetsgivaren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons