Annons
Nyheter

Två skottskadade på Östermalm i Stockholm

Brott • Publicerad 11 maj 2022
Två män har skottskadats nära ett köpcentrum i centrala Stockholm.
Två män har skottskadats nära ett köpcentrum i centrala Stockholm.Foto: Paul Wennerholm/TT

Två män hittades på onsdagseftermiddagen skottskadade nära Karlaplan på Östermalm i Stockholm. Händelsen rubricerades först som synnerligen grov misshandel, men ändrades sedan till försök till mord.

Flera personer har frihetsberövats i utredningen, men polisen vill inte vidare kommentera ärendet, enligt Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Annons

– Det finns inget att berätta vad gäller det som framkommit i utredningsarbetet, men vi arbetar vidare. Vi söker också mer information och finns det personer som vill tala med oss så finns det poliser kvar på Östermalm under kvällen, säger hon.

Larmet till polisen kom vid kl. 15.22 om ett bråk mellan flera personer vid Karlaplan, där ett skott ska ha avlossats utanför ett köpcentrum. När polisen kom fram hade de inblandade dock skingrat sig, men två personer hittades därefter vid platsen med skottskador i ena benet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons