Annons
Nyheter

Man sköts med flera skott i Helsingborg

En man i 25-årsåldern har skjutits med flera skott i Helsingborg. Ett stort område i stadsdelen Berga är avspärrat och polisen jobbar bland annat med hund och drönare.
Brott • Publicerad 13 november 2022
Polisens tekniker har jobbat under hela natten i Helsingborg sedan en man skjutits med flera skott.
Polisens tekniker har jobbat under hela natten i Helsingborg sedan en man skjutits med flera skott.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi fick in uppgifter om att en skadad person var på väg in till sjukhus i en privat bil. Vi körde direkt både mot sjukhuset och den här brottsplatsen som nu är avspärrad, sade Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd, vid midnatt.

Jörgen Winberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Helsingborg, säger till Helsingborgs Dagblad vid 04-tiden på söndagsmorgonen att det inte har gått att höra målsägande under natten:

Annons

– Skadeläget bedöms som allvarligt men stabilt. Han har träffats av flera skott på vitala delar av kroppen.

Förutom flera patruller och tekniker vid brottsplatsen i Helsingborg kallade polisen in specialsökhund samt använde sig av drönare vid den stora avspärrningen utomhus.

– Vi håller på att samla in så mycket information det bara går. Dels genom att försöka prata med den eller de som körde in honom i den här privata bilen, och dels med att fånga upp personer på platsen. Det ska ha funnits personer i området som både kan ha sett och hört viktiga saker som vi gärna vill ta del av.

En förundersökning om försök till mord har inletts. Ingen har gripits under natten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons