Annons
Nyheter

Många hittade döda i Medelhavet

Minst nio personer har hittats döda efter att deras båt kapsejsat utanför Tunisiens kust, meddelar landets försvarsdepartement. Nio andra kunde räddas.
I Grekland har sex döda hittats.
Grekland/Tunisien • Publicerad 1 mars 2022
Minst 15 personer som tros vara migranter har hittats döda i Medelhavet utanför Tunisien och i Grekland. Arkivbild.
Minst 15 personer som tros vara migranter har hittats döda i Medelhavet utanför Tunisien och i Grekland. Arkivbild.Foto: Joan Mateu/AP/TT

Det tunisiska departementet ger inte besked om hur många migranter som funnits ombord på båten som sjönk nära hamnen Mahida i Tunisien, där många försöker ta sig över Medelhavet till Europa, men sökinsatsen fortsätter.

Enligt uppgifter från överlevande hade de lämnat Sfax i södra Tunisien natten mellan söndag och måndag.

Annons

Sex döda har också hittats vid stranden på den grekiska ön Lesbos. Enligt myndigheterna är de troligen alla migranter som omkommit på vägen från Turkiet till Grekland.

Ingen av dem, tre män och tre kvinnor, hade flytväst på sig och ingen kapsejsad båt har hittats. Även här har en sökinsats inletts i området.

Minst 1 300 migranter drunknade eller har inte hittats efter kapsejsningar i Medelhavet i fjol, enligt statistik från FN:s flyktingorgan UNHCR.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons