Annons
Nyheter

Medicinteknikbolag till börsen mitt i krisen

Mitt i coronakrisen meddelar det finländska medicinteknikbolaget Nanoform att man siktar på en börsnotering i Stockholm och Helsingfors. Det ska även göras en nyemission på cirka 70 miljoner euro (cirka 740 miljoner kronor), skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Ekonomi • Publicerad 11 maj 2020
Medicinteknikbolaget Nanoform vill dra in 740 miljoner kronor på en nyemission i samband med en notering på Nasdaq First North i Stockholm och Helsingfors. Arkivbild.
Medicinteknikbolaget Nanoform vill dra in 740 miljoner kronor på en nyemission i samband med en notering på Nasdaq First North i Stockholm och Helsingfors. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Nanoforms börsnotering kommer enligt pressmeddelandet att ske på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm respektive Helsingfors.

Nanoforms affärsidé är att med bolagets så kallade Cess-teknologi förbättra tillgänglighet och effektivitet hos läkemedel genom att minska storleken på läkemedlets aktiva substans.

Annons

"Bolagets vision är att möjliggöra en betydande ökning av antalet läkemedel som går vidare till kliniska studier och senare når marknaden", skriver Nanoform.

Det som bolaget drar in på nyemissionen ska användas för att expandera bolagets produktionsförmåga, stärka organisationen och även räcka till fortsatt forskning och utveckling.

En rad finansiärer, däribland Fjärde AP-fonden och Handelsbanken Fonder, har på vissa villkor åtagit sig att teckna aktier för cirka 45 miljoner euro. Enligt Nanoform grundar sig detta åtagande på en värdering av bolaget på upp till 150 miljoner euro före emissionen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons