Annons
Nyheter

Skadeståndsmål mot Allra går vidare

Ekonomi • Publicerad 15 april 2020
Pensionsbolaget Allras bolag i Luxemburg har krävts på skadestånd av Pensionsmyndigheten. Arkivbild.
Pensionsbolaget Allras bolag i Luxemburg har krävts på skadestånd av Pensionsmyndigheten. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Pensionsmyndighetens talan i tvistemålet mellan myndigheten och Luxemburg-bolaget Allra Asset Management ska inte ogillas, enligt en så kallad mellandom i Stockholms tingsrätt.

I målet som domen rör har Pensionsmyndigheten yrkat att Allra Asset Management ska betala ett skadestånd på drygt 15 miljoner dollar. Talan väcktes i juni 2018. Allra har sedan dess hävdat att staten gjort intrång i Allra-koncernens kommunikation med sina advokater och därmed kränkt bolagets rättigheter på ett sådant sätt att en rättegång inte kunde genomföras. Allra ville därför att Pensionsmyndighetens talan skulle ogillas.

Annons

Men enligt tingsrättens mellandom i målet har Allras rättigheter i målet inte kränkts på det sättet bolaget hävdat.

Allra-koncernen är föremål för flera rättsprocesser. Tidigare i år friades fyra personer, bland dem vd:n Alexander Ernstberger från brottsmisstankar i målet som rörde Svensk Fondservice, där åklagaren hävdade att svenska pensionssparare snuvats på minst 137 miljoner kronor inom premiepensionssystemet. Den friande domen har överklagats av åklagaren.

Rättad: Rubriken till en tidigare version av texten var missvisande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons