Annons
Nyheter

Mexiko sänder hem brandoffrens kroppar

Mexiko har börjat sända hem offrens kroppar efter den dödliga branden i ett migrantförvar i Mexiko, meddelar landets regering.
Mexiko • Publicerad 8 april 2023
Ett altare med ljus och porträttbilder på offren vid stängslet till migrantförvaret i Ciudad Juárez, Mexiko, i förra veckan.
Ett altare med ljus och porträttbilder på offren vid stängslet till migrantförvaret i Ciudad Juárez, Mexiko, i förra veckan.Foto: Fernando Llano/AP/TT

Kvarlevorna av sju människor väntas anlända till El Salvador under lördagen, medan elva guatemalaners kroppar flygs hem nästa vecka. Kroppen av ett dödsoffer från Colombia har redan flugits hem.

I nästa vecka kommer experter på fingeravtryck från Venezuela för att identifiera ytterligare offer, medan anhöriga till sex omkomna från Venezuela ska identifiera sina familjemedlemmar.

Annons

Branden på migrantförvaret i staden Ciudad Juárez, vid gränsen mot USA, bedöms ha startat då några av migranterna tände eld på madrasser i protest mot att de hade frihetsberövats.

Övervakningsfilmer ser ut att visa hur vakter lämnar förvaret när madrasserna fattar eld, utan att några uppenbara försök att släppa ut männen görs. Tre anställda hos migrationsmyndigheterna och en privat säkerhetsvakt har gripits i mordutredningen efter branden.

I branden omkom 40 människor och 14 fick allvarliga skador.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons